Skip to content
HET GEBEURT ALLEMAAL MET FACEBOOK

Of het nu voor zaken is, ter ondersteuning van de gemeenschap, fondsenwerving of onderzoek, mensen in Europa brengen het in de praktijk op onze platforms.

Er worden meer zaken gedaan op Facebook

In het afgelopen jaar, toen de wereld op slot was, verplaatsten bedrijven zich naar online. Velen maakten meer gebruik van sociale media om verkoop te stimuleren. Door commercie en mensen samen te brengen, hebben de apps en diensten van Facebook bedrijven in heel Europa geholpen hun groei voort te zetten.

Ontdek hier meer over hoe je zaken doet op Facebook.


Het aantrekken van nieuwe klanten

In Duitsland merkt het online babykledingbedrijf Mami Poppins dat gepersonaliseerde Facebook-advertenties tot de helft van de omzet genereert. Eigenaar Ekaterina Arlt-Kalthoff gebruikt onze analysetools om ervoor te zorgen dat mensen die het meest gebaat zijn bij het aanbod van Mami Poppins de advertenties te zien krijgen. Facebook helpt haar ook om hen te bereiken die eerder hebben gehuurd en gekocht bij Mami Poppins in Duitsland, Oostenrijk en Mallorca.

Voor veel kleine bedrijven in Europa zijn de platforms en diensten van Facebook effectieve instrumenten voor klantenwerving. Uit het Dynamic Markets-rapport van Deloitte uit 2021, waarin een Ipsos-enquête werd geanalyseerd, bleek dat 68% van de kleine bedrijven in de EU die gepersonaliseerde advertenties gebruiken, vond dat dit een effectieve manier was om nieuwe klanten te vinden.

Nieuwe klanten vinden

De Nederlandse Kirsten van Harten ging tijdens de lockdown online met Hart voor Wijn, haar wijnproeverij, en vond nieuwe klanten via Facebook en Instagram. "Met de hulp van Facebook is het me gelukt nieuwe klanten te vinden," vertelt Kirsten. "Dat was belangrijk voor het bouwen aan mijn merk tijdens de pandemie."
Onze platforms fungeren vaak als springplank voor nieuwe bedrijven. In het hierboven genoemde rapport toonden Ipsos-gegevens ook aan dat 73% van de ondervraagde kleine bedrijven in de EU Facebook en Instagram gebruikten om hen op weg te helpen.

Ontdek hier meer over hoe Hart voor Wijn Facebook gebruikt.


Er wordt onderzoek gedaan met Facebook

In 2017 lanceerde Facebook het Data For Good-programma om non-profitorganisaties, universiteiten en organisaties over de hele wereld die werken op gebieden variërend van ziektepreventie tot klimaatverandering, te ondersteunen. Recentelijk heeft de toegang tot kaarten, datasets en tools deze organisaties geholpen een beter begrip te krijgen van hoe te reageren op de verspreiding van COVID-19.

Lees meer over hoe Facebook's Data for Good-programma helpt bij het aanpakken van enkele van 's werelds grootste sociale problemen op dataforgood.fb.com.

Ondersteuning van COVID-19-onderzoek in Europa

Het afgelopen jaar hebben onze datakaarten en indexen academici, beleidsmakers en medisch onderzoekers geholpen om de acceptatie van vaccins en de verspreiding van nieuwe varianten van het virus te begrijpen, met snelle en impactvolle resultaten.

In Duitsland gebruiken statisticus Cornelius Fritz van LMU München en zijn team geanonimiseerde Facebook-gegevens om te achterhalen hoe sociale interactie infectiepatronen beïnvloedt. Hierdoor konden ze het aantal COVID-19-gevallen op lokaal niveau voorspellen en meer in het algemeen begrijpen hoe dagelijks gedrag de verspreiding van de ziekte beïnvloedde.

"We gebruiken mobiliteitsgegevens om te begrijpen hoe bewegingspatronen en vriendschapsbanden de verspreiding van COVID-19 op lokaal niveau beïnvloeden", zegt Cornelius. "Daarvoor gebruikten we geanonimiseerde gegevens van ongeveer 10 miljoen Facebook-gebruikers. Zonder het Data For Good-programma van Facebook was het lastig geweest om ons werk te doen.”

Tegelijkertijd hebben onderzoekers van Ecole Polytechnique in Frankrijk en de Athens University of Economics and Business in Griekenland de ziektepreventiekaarten van Facebook gebruikt om een model te ontwikkelen dat de impact van bevolkingsbewegingen aantoont op de verspreiding van COVID-19. Het model biedt beleidsmakers nuttige inzichten over passende interventies en de toewijzing van middelen in Italië, Spanje, Frankrijk en Engeland.

Je kunt de rapporten downloaden en meer informatie vinden over hoe Facebook gegevens gebruikt om de pandemie te helpen bestrijden op de Europese onderzoekspagina’s van Data for Good COVID-19.