Skip to content
FACEBOOKOVE STORITVE SO V POMOČ VSEM

Ne glede na to, ali gre za poslovne dejavnosti, podpiranje skupnosti, zbiranje sredstev ali raziskave, prebivalci Evrope to počnejo na naših platformah.

S pomočjo Facebookovih storitev podjetja dobijo nov zagon

Lansko leto, ko se je cel svet ustavil, so se podjetja preselila na splet. Veliko jih je za spodbujanje prodaje veliko bolj uporabljalo platforme družbenih omrežjih. Aplikacije in Facebookove storitve povezujejo prodajne poti in ljudi, ter so pomagale podjetjem po vsej Evropi, da so lahko še naprej rastla.

Več o tem, kako posel poteka na Facebooku, preberite tukaj.


Privabljanje novih strank

Lastnica nemške spletne trgovine z otroško opremo, Mami Poppins, je ugotovila, da do polovico svojih prihodkov ustvari s prilagojenimi oglasi na Facebooku. Lastnica Ekaterina Arlt-Kalthoff uporablja naša analitična orodja in tako uresničuje, da oglase Mami Poppins vidijo ljudje, za katere bi bila ponudba najbolj zanimiva. S pomočjo Facebooka lahko doseže tiste ljudi v Nemčiji, Avstriji in na Majorki, ki so že kdaj prej najeli ali kupili opremo pri Mami Poppins.

Za mnoga mala podjetja v Evropi predstavljajo platforme in Facebookove storitve učinkovita orodja za pridobivanje strank. Poročilo družbe Deloitte Dynamic Markets iz leta 2021, ki je analiziralo Raziskavo družbe Ipsos, je pokazalo, da je 68 % malih podjetij v EU, ki uporabljajo prilagojene oglase, izjavilo, da je to pomembno pri iskanju novih strank.

Zagon novih podjetij

Kirsten van Harten z Nizozemske je med zaprtjem zaradi pandemije svoje podjetje za okušanje vina, Hart voor Wijn, preselila na splet in s pomočjo Facebooka in Instagrama našla nove stranke. »Nove stranke sem pridobila s pomočjo Facebooka,« pravi Kirsten. »Bistvenega pomena je bilo to, da sem med pandemijo ustvarila svojo blagovno znamko.«
Naše platforme pogosto predstavljajo odskočno desko za nova podjetja. V prej omenjenem poročilu so podatki Ipsosa tudi pokazali, da je 73 % anketiranih malih podjetij v EU začelo poslovati s pomočjo Facebooka in Instagrama.

Več o tem, kako Kirsten uporablja Facebook, preberite tukaj.


Raziskovanje poteka s pomočjo Facebooka

Facebook je leta 2017 predstavil program Data For Good v podporo neprofitnim organizacijam, univerzam in organizacijam po vsem svetu, ki delujejo na različnih področjih, od preprečevanja bolezni do podnebnih sprememb. In kot najnovejše, zaradi dostopa do zemljevidov, zbirk podatkov in različnih orodij, te organizacije bolje razumejo, kako se odzvati na širjenje COVID-19.

Na spletnem mestu dataforgood.fb.com preberite več o tem, kako uporaba podatkov Facebookovega programa Data for Good lahko pomaga pri reševanju nekaterih največjih težav družbe po svetu.

Podpora raziskavam COVID-19 v Evropi

V zadnjem letu so naši podatkovni zemljevidi in indeksi s hitrimi in učinkovitimi rezultati pomagali akademikom, oblikovalcem politik in medicinskim raziskovalcem razumeti, kako poteka sprejemljivost cepiv in širjenje novih različic virusa.

V Nemčiji so statistik Cornelius Fritz in njegova ekipa Univerze LMU iz Münchna uporabili neopredeljene podatke o mobilnosti s Facebooka, da bi odkrili, kako socialna interakcija vpliva na vzorce okužbe. To jim je omogočilo, da so napovedali število primerov COVID-19 na lokalni ravni ter širše razumeli, kako vsakodnevno vedenje vpliva na širjenje bolezni.

»Podatke o mobilnosti uporabljamo za to, da bi razumeli, kako vzorci mobilnosti in prijateljske vezi vplivajo na širjenje COVID-19 na lokalni ravni,« pravi Cornelius. »Za to smo uporabili anonimne podatke približno 10. milijonov uporabnikov Facebooka. Brez Facebookovega programa Data For Good bi imeli veliko težjo nalogo.«

Hkrati so raziskovalci Politehnične šole (Ecole Polytechnique) v Franciji in Univerze za ekonomijo in poslovanje (University of Economics and Business) iz Aten v Grčiji uporabili Facebookove zemljevide za preprečevanje bolezni in tako razvili model, ki prikazuje, kako gibanje prebivalstva vpliva na širjenje COVID-19. Model oblikovalcem politik nudi zelo uporaben pregled glede ustreznih posegov in dodeljevanja sredstev v Italiji, Španiji, Franciji in Angliji.

Poročila lahko prenesete na straneh evropskih raziskav COVID-19 Data For Good in preberete več o tem, kako Facebook uporablja podatke za pomoč v boju proti pandemiji.